Deze week is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Op ons dak heeft de installateur HEVI uit Bunnik de eerste 48 zonnepanelen gelegd met een Wattpiek per paneel van maar liefst 405 KWh. Dit is meer dan voldoende om ons eigen stroomverbruik over het hele jaar op te wekken en alles wat teveel is gaat terug naar het net.

zonnepanelen

De volgende stap is om te kijken of we de rest van het dak ook kunnen kunnen gebruiken voor het opwekken van duurzame stroom. De ontwikkelen gaan snel en de noodzaak is hoog dus onderzoeken we of een kleine windmolen op het dak kunnen installeren die dan op momenten energie levert als er geen zon is maar wel wind.

Ook heeft ons nieuwe pand geen gas en geen wateraansluiting. Geheel zelfvoorzienend zijn is best bijzonder voor een bedrijf maar duurzaam ondernemen is voor Passion For Cars Houten vanzelfsprekend.

Onder de grond hebben we 60.000 liter regenwater opgeslagen in 3 tanks van elk 20.000 liter. Een eenvoudig maar zeer functionele unit reinigt het water dmv. diverse filtermethodes. Hierna is het water 100% microbiologisch gereinigd en dus drinkbaar geworden.

Watertanks onder de grond

Wilt u meer weten welke duurzame stappen Passion For Cars Houten heeft gerealiseerd maak dan een afspraak voor een kop koffie of thee (van regenwater) met Marcel van den Brink 06-53346401.

Team Passion For Cars Houten