Unieke auto collectie in Cadycar museum

Liefhebbers van klassieke auto’s kunnen zonder overdrijving hun hart ophalen met wat je vaak “museumstukken” kunt noemen. De collectie is bijzonder omdat deze zich niet beperkt tot één of twee merken, maar tot vele merken. Van Aston Martin, via Bentley, Citroën, Ferrari, Mercedes, Maserati tot Rolls-Royce, Cadillac, Jaguar en zelfs Shelby.

Dit alles naast een reeks andere merken. De rode draad door de collectie is simpel: de auto’s zijn iconisch en moeilijk te vinden of er zijn er maar een beperkt aantal van gebouwd. Elke auto van de collectie heeft een compleet dossier met de volledige geschiedenis en is volledig gedocumenteerd met: expertiserapporten, eerdere registraties, gegevensbladen, FIVA-identificatiekaarten, fabrieksproductiegegevens, publicaties, gebruikershandleidingen, onderhoudsfacturen en vele andere documenten.

Het museum heeft een zeer unieke selectie Citroën SM’s, zoals: een Citroën SM “Espace” uit 1971, die voor het eerst verscheen op de Autosalon van Parijs in 1971. een Citroën SM “Mylord” uit 1972, een Citroën SM “Opéra” uit 1973, de Citroën van Jerry Hathaway, die het snelheidsrecord als snelste Citroën ter wereld brak.

Net zoals de kleding de man maakt, biedt het museum de juiste omgeving om de auto’s er aantrekkelijker uit te laten zien. Vanaf een verhoogde loopbrug – het verlengde van een zeer uitnodigende bar, een gezellige salon en een ontvangstruimte – ziet de bezoeker in helikopterview in één oogopslag de collectie.

Bij elke nieuwe stap volgt ongetwijfeld een nieuwe “coup de foudre”.

In de collectie bevindt zich nog een ‘pièce unique’: een orgineel Nederlandse draaimolen uit 1953. De draaimolen is voorzien van unieke kinderrijtuigen vervaardigd door L’Autopède in staal en chroom. Dit brengt ons terug naar onze kindertijd. Was dit niet onze eerste keer aan een stuurwiel dat verwoed met de versnellingspook schakelde…?

Promofilm Cadycars

De conclusie: pure nostalgie, daar draait het om bij een bezoek aan de collectie. Verwen uzelf aan het einde van uw bezoek met memorabilia uit onze winkel.

Voor meer informatie kijk op de site www.cadycars.be