Voor degene met een klassieke BMW

Uitnodiging voor onze tweede clubrit dit seizoen door het Groene Hart van Nederland op 26 mei 2024. Voor de koffie en de start zijn we deze keer te gast bij familie Lekx in Alphen aan de Rijn. Martien is al jaren lid en neemt met regelmaat samen met zijn vrouw Josien deel aan onze ritten. Zoon Jeroen heeft een autobedrijf waar de klok alleen maar BMW slaat. Daarbij sponsort hij onze aanhanger.

Jullie zijn tussen 9.30 en 10.00 uur welkom bij Autobedrijf Lekx, Ondernemingsweg 50, 2404 HN Alphen a/d Rijn. Vanaf 11.00 uur zullen de eerste équipes vertrekken voor de rit door het Zuid-Hollandse landschap en langs de Zuid-Hollandse meren en plassen. We rijden door wat kleine dorpjes om ergens bij Woerdense Verlaat het Utrechtse weidegebied in te rijden. Hier staan de (veelal) kaasboerderijen soms wel 300 – 500 meter van de openbare weg.

Via Kanis, Haarzuilens met het beroemde kasteel ‘De Haar’ en Harmelen rijden we naar de lunchplaats in Montfoort.

Als we het stadje Montfoort binnenrijden, worden we getrakteerd op smalle straatjes en krappe bochten, let dus op. We rijden in Hoogstraat langs ‘De Heeren van Montfoort’ waar we van onze lunch zullen genieten. Volg nog wel de routebeschrijving langs de achterzijde van het witte kasteel om op het Kasteelplein te kunnen parkeren. Loop dan even terug naar het restaurant, eventueel via de binnenplaats van het kasteel. Lunchlocatie: restaurant ‘De Heeren van Montfoort, Hoogstraat 41, 3417 HB Montfoort. Na de lunch vertrekken we langs de Hollandsche IJssel weer richting het Zuid-Hollandse. De rit voert ons o.a. langs Oudewater, Bodegraven, Boskoop, Hazerswoude en Leiden om uiteindelijk in Nieuwe Wetering uit te komen voor een hapje en een drankje.

Het traject van deze rit loopt soms via smalle weggetjes waar goed te rijden is, maar dat we bij mooi weer moeten delen met veel fietsers en tegemoetkomend verkeer. Let dus op, maar geniet ook van de natuur en de mooie huizen die her en der gebouwd zijn. Onze eindlocatie is restaurant ‘Tussen Kaag en Braassem’, Regenboogweg 102, 2376 BH Nieuwe Wetering. Jullie eigen bijdrage voor deze rit is € 25.00 p.p. voor leden en € 32.50 voor niet-leden.

Hebben jullie interesse in dit ritje, schrijf je dan zo snel mogelijk in via inschrijven of neem voor meer informatie contact op met Geurt Plomp via evenementen@bmwklassiek.nl