Cars & Coffee bij Passion for Cars Houten

Zondag 12 september waren de leden van de Klassieke Porsche 911 & 912 Club tussen 10 en 12 uur uitgenodigd voor een Cars & Coffee meeting bij Passion For Cars Houten. In hun hagelnieuwe pand centraal gelegen langs de A27 en A12 hebben Remco en Marcel van den Brink een prachtplek gecreëerd waar auto’s onder optimale condities gestald kunnen worden, veilig en discreet.

de baristo zorgde voor lekkere koffie

Bij aankomst was er ontvangst met heerlijke koffie in allerlei soorten en smaken, ter plaatse gemaakt door een echte Italiaanse barista “on wheels”. Voor de ca. 40 leden en aanhang was het weer even geleden dat men elkaar voor het laatst had gezien, dus er was veel te vertellen en bij te kletsen.

Rond 11 uur nam Remco het woord en kregen de aanwezigen op de bovenetage uitleg én een demonstratie van de wijze waarop de auto’s worden gestald en verzorgd. De auto’s staan op platformen die automatisch verschuiven waardoor auto’s niet onnodig verplaatst hoeven te worden.

uitleg automatisch liftsysteem

kijkje in de stallingsruimte

Aansluitend werd op de begane grond uitleg gegeven in de detailruimte, de plek voor het kleien – polijsten en waxen van de auto’s. Daarnaast een aparte ruimte waar met behulp van droogijs – bevroren kooldstofdioxide – onder meer motoren, bodemplaten of interieurs van auto’s kunnen worden gereinigd, zonder gebruik te maken van oplosmiddelen of water. Deze reinigingsmethode zorgt ervoor dat ook kwetsbare onderdelen volledig schoon worden, zonder schade of sporen achter te laten. Droogijs kent daarbij geen schurend effect waardoor het patina volledig behouden blijft. Tevens kan men op plekken komen die lastig te bereiken zijn zonder veel onderdelen te moeten verwijderen, wat tijd en geld scheelt. Het eindresultaat van deze behandeling kon op verschillende onderdelen worden bekeken.

de helft van de motor behandeld met droogijs – verschil is goed te zien

Al met al een supergezellige en leerzame bijeenkomst. Na afloop werden Remco en Marcel hartelijk bedankt voor de ontvangst en werd hen namens de club door ’t bestuur een plaquette als aandenken overhandigd.

Marc Bezem – Redacteur – webmaster van de Klassieke 911&912 Porsche Club Nederland

Team Passion For Cars Houten

NB.   Mocht je niet in de gelegenheid zijn geweest de Cars & Coffee bijeenkomst bij te wonen en je wil toch graag een keer komen kijken, bel dan voor een afspraak met Remco van den Brink 06- 22 44 90 32 of kijk op www.passionforcarshouten.nl