Op 10 april 2023 werd de autowereld opgeschrikt door het bekend worden van beslist de grootste schuurvondst ooit in Nederland. Pers en media buitelden over elkaar heen; er werd binnen Nederland (en wereldwijd) groots aandacht aan geschonken. Deze grote schuurvondst, bestaande uit meer dan tweehonderd auto’s verscholen in een kerkje (Ridderkerk) en een loods (Dordrecht), was opgekocht door Nico Aaldering.

Deze enorme collectie was tot op dat moment slechts bij enkelen bekend en de eigenaar/verzamelaar werd door de media afgeschilderd als een zonderling. Middels dit boek wordt er ingegaan op de persoon achter de Palmencollectie. Wat dreef de heer Palmen om 40 jaar lang auto’s te verzamelen en nauwelijks wat te verkopen? Waarom liet hij slechts enkelen toe bij zijn verzameling en waarom was hij in eerste aanzet wantrouwend tegen iedereen?

Dit boek toont aan dat de heer Palmen, die op 29 augustus in Dordrecht in huize Parkzicht overleed, geen zonderling was en geeft hem de plaats in de Nederlandse autogeschiedenis, die hij verdient. Daarnaast wordt in dit boek een verslag gegeven van de collectie met zowel actuele als historische foto’s en komen er enkele vertrouwelingen aan het woord, die de heer Palmen in het verleden gekend hebben en op de hoogte waren van de collectie. Het boek geeft antwoord op de meeste vragen, die mensen zich in april 2023 hebben gesteld. Dit boek vertelt u het verhaal achter de schuurvondst; een mooie Nederlandse autogeschiedenis.

Onder anderen te bestellen via Bol.com