Mille Miglia 2024

De Mille Miglia. Een race van ongeveer 1000 mijl door het prachtige Italië. Deze autorace is uitgegroeid tot een van de mooiste en bekendste races van de wereld. Zo kom je langs Brescia, Cervia, Milano Marittima, Rome, en vele kleine pittoreske dorpen. Niet alleen de auto’s zijn meer dan de moeite waard maar ook het fenomenale landschap waar de auto’s doorheen rijden is fantastisch. De oldtimers moeten voldoen aan strikte eisen, zoals het model moet ooit met de oorspronkelijke Mile Miglia meegedaan hebben (1927 – 1957) en mag niet later gebouwd zijn.

De Mille Miglia duurt 4 dagen en wordt elk jaar gehouden van 11 juni tot en met 15 juni. Een kaartje kopen hoeft niet omdat je overal langs de route een plekje – terras kunt vinden om te genieten van de vele mooie auto’s.

De 2024-editie van de Red Arrow vertrekt op dinsdag 11 juni vanuit Brescia en passeert Bergamo, Novara en Vercelli voordat ze in Turijn aankomt voor het einde van de eerste etappe.

Op de tweede dag begint het konvooi aan zijn afdaling naar het zuiden, door de regio Langhe en door het centrum van Alba voordat het naar Genua gaat, de absolute nieuwigheid van de 1000 Miglia 2024, waar de bemanningen zullen stoppen voor de lunch. De race vervolgt langs de Tyrrheense kust en bereikt de finish van de etappe in Viareggio.

In de derde etappe dalen we af richting Rome: aanvankelijk gaat de race landinwaarts via Lucca en keert dan terug naar de kust bij Livorno met een lunchpauze in Castiglione della Pescaia. In de middag passeren ze Grosseto, komen Lazio binnen, passeren het meer van Bolsena en eindigen in Rome in de Via Veneto.

Tijdens de vierde etappe rijden de teams naar Orvieto en vervolgens naar Solomeo, de locatie voor de lunch. Na de pauze gaat het verder naar Siena, Prato en de passen Futa en Raticosa, die aan de aankomst in Bologna voorafgaan.

Op de laatste dag, zaterdag 15 juni, passeert de route Ferrara en Mantua, vervolgens het Gardameer met de Valtenesi en Salò om te eindigen met de klassieke parade in Viale Venezia.

Inschrijven om mee te rijden kan helaas niet meer maar gewoon langs de route gaan kijken kan uiteraard altijd.

Voor meer informatie: www.1000miglia.it