Afgelopen zomer tijdens onze vakantie op Sicilië rijden we met het gezin richting het centrum van Castelvetrano als mijn jongste zoon opeens een sprongetje in de auto maakt. Hij heeft een oude 500 zien staan bij een garage waar ik absoluut voor om moet keren. Omdat we andere plannen hebben beloof ik hem dat we een dag later teruggaan om te kijken hoe en wat. Zo gezegd, zo gedaan en een dag later betreden we met zijn tweeën voorzichtig het terrein.

Kerkhof

En wat we daar zien is best om te smullen. We zien naast de Fiat 500 onder andere een Opel Kapitan, Fiat 600, Citroen Diane, een Fiat busje, een T-Ford en ook nog een Porsche 924. Ergens weggestopt staan ook nog een Fiat Coupé en een Barchetta. Bijna alles in erbarmelijke staat maar door het Siciliaanse klimaat redelijk gespaard van de roestduivel. 

Even later komt er een Italiaanse baas polshoogte nemen en als we met wat handen- en voetenwerk uitleggen dat we slechts komen kijken loopt hij ongeïnteresseerd weer weg. Een paar avonden fantaseren we nog even over het op transport naar Nederland zetten van…we appen zelfs even met Remco maar hier blijft het uiteindelijk bij. Dromen mag, toch?! 

KerhofKerkhofKerkhofKerkhofKerkhof

KerkhofKerkhof

Bedankt Vincent, leuk dat je dit met ons wilde delen! en ja je mag dromen zeker als je de onderstaande quote leest van de Amerikaanse schrijver Henry David Thoreau.

“Als iemand vol vertrouwen in de richting van zijn dromen gaat, en het leven durft te leven dat hij zich heeft voorstelt, zal hij een succes hebben dat hij nooit had verwacht.”