EEN GROENERE TULPENRALLYE MET ECOMAXX EN CORYTON

In de laatste etappe van de Tulpenrallye die 13 mei van start gaat, zullen vijftien klassieke auto’s op een CO₂-neutrale brandstof rijden, geproduceerd uit plantaardig afval. Een nieuwe mijlpaal voor het oudste rallyevenement van Nederland.

De groep van vijftien klassieke auto’s zal de laatste 300 km lange etappe van de rally (van Luxemburg naar Valkenburg) afleggen op Ecomaxx Classic Car Fuel, speciaal voor dit evenement geproduceerd uit duurzame bronnen in samenwerking met het Engelse SUSTAIN by Coryton.

Dit is de eerste keer dat tijdens de rally speciale aandacht wordt besteed aan duurzame brandstof. De vijftien klassieke auto’s zullen tijdens het evenement tot 2.016 kg CO₂ besparen met het idee dat dit initiatief de weg zal banen voor verdere groene toezeggingen in de toekomst.

Deze 80% hernieuwbare brandstof van Ecomaxx is door Coryton geproduceerd uit landbouwafval. Op deze manier wordt de koolstof die al in onze atmosfeer aanwezig is benut (en die de planten tijdens hun groei opnemen), in plaats van extra CO₂ aan de atmosfeer toe te voegen die oorspronkelijk ondergronds in fossiele brandstof opgesloten zit

Aldus Peter van Gelder van Ecomaxx:

“Vorig jaar reed er al een team de hele Tulpen Rallye op Ecomaxx Classic Car Fuel en dit jaar gaan we nog een stap verder met onze schoonste benzine tot nu toe. Onze formule is ontworpen om de lokale uitstoot te verminderen én om lange tijd stil te kunnen staan ​​tijdens de winter, zodat de auto gegarandeerd weer start in de lente. Dit is ook een belangrijke reden waarom de meest gerenommeerde oldtimerdealers in onze markt deze nieuwe brandstof omarmen en deze actief meenemen in hun winteronderhoudsadvies. Het is namelijk een directe vervanger van Superplus 98 en mengt probleemloos met pompbenzine.”

“Door onze ervaring en kennis van oldtimers te combineren met de technologie van Coryton, hebben we dit unieke evenement kunnen voorzien van duurzame brandstof. Het is voor het eerst in de Benelux dat zoveel klassieke auto’s tegelijkertijd CO₂-neutraal gaan rijden. We zijn er trots op dat we onze bijdrage leveren aan het markeren van een nieuwe mijlpaal voor de oudste rally van Nederland. Door middel van schone brandstof kunnen we de toekomst van rally’s en tours veiligstellen.”

Aldus Andrew Willson, CEO van Coryton:

“We zijn verheugd om samen te werken met Ecomaxx en een ​​rol te spelen in dit opwindende nieuwe hoofdstuk in de rallygeschiedenis. De Tulpenrallye is een van de oudste rallyevenementen van Nederland, met een reeks tijdloze en gekoesterde klassieke automodellen. Het is een traditie die miljoenen toeschouwers in de loop der jaren met elkaar hebben gedeeld en door de introductie van duurzamere oplossingen hopen we deze traditie te behouden.

Op basis van de Ecomaxx Classic Car Fuel formulering en ervaring hebben we deze duurzame brandstofvariant ontworpen. We combineerden jarenlange ervaring met de nieuwste technologie met als resultaat een product dat écht presteert en klassieke motoren volledig beschermt.

We kunnen niet wachten om de auto’s in actie te zien en wensen alle betrokkenen veel succes. Door middel van evenementen als deze kunnen we belangrijke fundamenten leggen waar iedereen in de branche op kan bouwen en kunnen we samen een nieuwe toekomst smeden voor de wereld van rally rijden en daarbuiten.”

Coryton heeft al langer ervaring in de motorsportwereld. Eerder dit jaar vierde de brandstofspecialist zijn tweede succesvolle jaar van samenwerking met het Bahrain Raid Xtreme (BRX)-team in de Dakar Rally. Ze claimden de tweede plaats in de algemene race en braken het record met negen etappeoverwinningen.

Meer lezen over brandstofproducent Coryton of de Tulpenrallye?

Bezoek de websites: www.coryton.com en www.tulpenrallye.nl

We houden u uiteraard op de hoogte over deze fantastische ontwikkeling zodat u nog lang kunt genieten van uw old-youngtimer of sportauto.

Ecomaxx fuel is verkrijgbaar bij Passion For Cars Houten