Borgward Isabella TS Coupe

Het levensverhaal van deze in zeer bijzondere staat verkerende Borgward Isabella TS Coupe leest als een spannend jongensboek. Het begint wanneer de auto als een van de laatsten in 1960 de fabriekshallen in Bremen verlaat en het met de firma Borgward al niet goed meer ging. Ze zaten met een flinke overproductie die men slecht kon verkopen. Dat was ook de reden dat deze auto pas in 1963 door de firma Durament Estrich in het Oostenrijkse Wenen werd afgeleverd aan de eerste eigenaar.

Tot begin 70’er jaren bleef de auto in Wenen, tot de derde eigenaar de auto verkocht en deze in de USA terechtkwam. Hier werd de auto rond 2014 gevonden in de woestijn van Arizona. In het dashboardkastje lag nog het originele Oostenrijkse kentekenbewijs… Daarop werd door de vinder besloten de auto weer naar huis te halen en begon een ruim twee jaar durende en grondig uitgevoerde restauratie.

Restauratie

Wel een heel bijzondere restauratie, want het doel was de auto er uit te blijven laten zien zoals deze in de woestijn was gevonden. En dat is zeer goed gelukt. We kunnen zeggen dat de gehele auto onderhuids is gerestaureerd. Dus alle plaatwerk is in perfecte staat gebracht en geconserveerd, de techniek uitgebreid gereviseerd, en er werd een nieuw interieur gemonteerd. De Borgward rijdt dan ook werkelijk als nieuw. En het leuke is dat niemand dat bij de eerste aanblik verwacht. De buitenkant werd vakkundig behandeld en geconserveerd zodat de zichtbare “vliegroest” niet verder gaat en de echte “desert look” behouden blijft.

Unieke staat

De auto zelf verteld dan ook een prachtige en unieke historie en is gespreksstof voor menig autoliefhebber. De leek zal denken met een te restaureren auto van doen te hebben, maar de liefhebber en vakman die iets verder kijkt ziet een grotendeels gerestaureerde Isabella in een unieke staat. De originele Oostenrijkse papieren zijn vanzelfsprekend nog steeds bij de auto, aangevuld met een taxatierapport en vele facturen van de restauratie. Sinds 2018 is de auto in Nederland geregistreerd en maakt deel uit van een collectie bijzondere auto’s die wij nu mogen verkopen. En omdat we van bijzondere auto’s houden, met liefst ook een bijzonder verhaal erachter, bieden we met groot plezier deze unieke Borgward Isabella TS Coupe aan.

Voor meer informatie over deze unieke auto kunt u contact opnemen met Dick Bloemendaal 06 – 51 99 15 80

www.bloemendaalcs.nl