VEILIGE, AUTHENTIEK UITGEVOERDE KABELBOMEN

Een storing zit vaak in een klein hoekje. Het elektrisch circuit van oldtimer is complex, gevoelig voor veroudering en kwetsbaar wanneer je het ‘op goed gevoel’ modificeert. Haperingen geven ergernis, brand zorgt voor een drama. Vanuit deze wetenschap legt Beek Classic Wire zich toe op het repareren, aanpassen en compleet vervangen van kabelbomen in klassieke personen- en bedrijfswagens, motorfietsen en andere voertuigen met historische waarde, ook vooroorlogse modellen. 

Beek Classic Wire

Tijdens onze werkzaamheden zoeken wij naar een uitgewogen balans tussen veiligheid en originaliteit, altijd in overleg met de eigenaar. Betrouwbaarheid krijgt sowieso de hoogste prioriteit. Van doorslaggevend belang zijn deugdelijke, vochtwerende verbindingen, stabiele massapunten, voldoende gezekerde groepen en relais om warmteontwikkeling te voorkomen. We leggen de bedrading altijd veilig uit de buurt van plaatsen waar zich vocht en hitte ontwikkelen, bovendien letten we er zorgvuldig op dat de mantel nergens kan gaan schuren. 

Proces

In de voorbereidende fase tekenen we de kabelboom volledig uit, in principe met de originele elektrische schema’s als leidraad. Zijn die niet beschikbaar, dan baseren we ons op ervaring en historische kennis van merk auto, model, land en bouwperiode. Ook qua materiaalgebruik streven we authenticiteit na. In het verleden werkten veel fabrikanten met hun eigen typen connectoren en verschilden de patronen en de samenstelling van kabelmantels per land. Het aantal varianten dat wij op voorraad hebben liggen loopt in de honderden. 

Beek classic wire

Het vernieuwen, herstellen, upgraden (rallyaccessoires) en uitbreiden gebeurt altijd in onze geordende, goedverlichte werkplaats, centraal in Nederland gelegen. Afhankelijk van het type voertuig en in overleg met de eigenaar vervaardigt Beek Classic Wire de kabelboom op afstand of ‘aan boord’. Door onze ervaring kunnen wij in de meeste gevallen vooraf een realistische inschatting maken van de hoeveelheid werk. 

Beek classic Wire

zo zag de kabelboom eruit

Beek Classic Wire

de nieuwe kabelboom

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Patrick op het nummer 030- 7855331 of via info@kabelboom.com